Synpunkter och förslag

Det är viktigt för oss att du som kund är nöjd med våra tjänster och med vårt bemötande. Har vi inte motsvarat dina förväntningar? Vi lyssnar gärna om du vill dela med dig av dina erfarenheter - både ris och ros. Kanske har du förslag på förbättringar? Skriv till oss här så hjälper du oss att lära oss hur vi kan bli bättre.

Vår målsättning är att snabbt ge svar i varje fråga, helst samma dag eller dagen efter vi fått frågan till oss, men svarstiden kan variera beroende på hur omfattande utredningsarbete som behövs för att ge ett korrekt svar.

Lämna dina synpunkter

Hit kan du vända dig för att ge dina synpunkter och idéer

 • Fyll i ett mejlformulär
 • Ring oss
  - Privatkund:  +46 (0)10-157 20 00
  - Företag: +46 (0)77-22 88 080
  - Samarbetspartner:
  Bil- & Fritidshandel: 08-402 57 47
  Leverantörsamarbete: 010-156 55 40
  Delbetala: 08-402 57 39
 • Skicka brev till
  Nordea Finance
  105 71 Stockholm

Är du inte nöjd med svaret?

Är du inte nöjd med det beslut du har fått gällande ditt klagomål eller känner du att du vill ta frågan vidare, kan du vända dig till Nordeas Kundombudsman, som är klagomålsansvarig i Nordea.

E-post:
  Öppnas i nytt fönster

Adress: Kundombudsmannen, M320, 105 71 Stockholm

Rådgivning utanför Nordea

Om du inte är nöjd med resultatet av ditt klagomål eller om du vill ha råd utanför Nordea kan du som privatkund vända dig till ett flertal olika institut.

 • Konsumenternas Bank- & finansbyrå
 • Konsumenternas Försäkringsbyrå
 • Kommunala konsumentvägledningen

Kontaktuppgifter hittar du på nordea.seÖppnas i nytt fönster

Visselblåsning

Vi gör allt för att bedriva vår verksamhet med högsta etiska standard och enligt gällande lagar och bestämmelser. Nordea Finance internkontroll och verksamhetsrutiner har utformats för att upptäcka och förhindra tjänstefel, bedrägeri samt andra oegentligheter, men inte ens de mest effektiva kontroller och rutiner kan förhindra alla tänkbara situationer.

Nordeas och Nordea Finance visselblåsarsystem är öppet för alla intressenter – kunder, partners, berörda samhällsgrupper, medarbetare, med flera. Här kan alla anmäla missförhållanden och känna sig trygga med det. Du kan använda visselblåsarsystemet om du misstänker exempelvis kränkningar av de mänskliga rättigheterna eller oegentligheter såsom bedrägerier eller ett i övrigt bedrägligt, oärligt, olagligt eller oaktsamt agerande i vår verksamhet eller i våra produkter och tjänster. Det kan till exempel röra sig om något som strider mot lagar, regler, interna riktlinjer, instruktioner eller anvisningar.

Rapportera misstänkta tjänstefel eller oegentligheterÖppnas i nytt fönster på nordea.com.